Hulp de slachtoffers van aardbeving, Afghanistan

Den Haag, 08/10/ 2023

2053 doden en 9000 gewonden tot u! Hulp de slachtoffers van aardbeving, Afghanistan

Afghaanse gemeenschap in Nederland is diep geschokt met de grote aantal doden en gewonden van de aardbeving van 7 oktober 2023 in provincie Herat, Afghanistan. Het aantal doden en gewonden die tot nu toe geteld zijn, zijn vele duizenden. Vele dorpen werden verwoest waardoor duizenden bewoners zijn dakloos geworden. Reddingswerkers en vrijwilligers zoeken nog steeds naar slachtoffers in het puin.

FAVON (Federatie van Afghaanse Vluchtelingenorganisaties in Nederland) onderhoud contact met de Afghanen afkomstig uit provincie Herat. Er zijn verschillende inzamelingsinitiatieven genomen door Afghaanse particulieren en organisatie, waaronder Stichting SCAN, een van de lid organisaties van FAVON. Maar de hulp dat op deze wijze verzameld wordt is een droppel op de glooiende plaat. Er is behoefte aan meer hulp. In korte termijn men heeft behoefte aan tenten, dekens, eten en drinken. Financiële steun kan de slachtoffers helpen on weer met betaalbare lokale materiaal een tijdelijke onderduik voor hun familie realiseren.

FAVON roept de Nederlandse hulporganisaties op om het spelen van actieve rol in inzameling van geld voor de slachtoffers van deze aardbeving. Nederlandse media kunnen erin een uitstekende bijdrage leveren door trekken van aandacht van de Nederlandse publiek voor de situatie van de hulpeloze slachtoffers van deze aardbeving in het westen van Afghanistan.

U kunt hierover contact opnemen met dhr. A. Daliry, bestuurslid van FAVON en voorzitter van stichting Solidariteit Afghanistan Nederland (SCAN) op het nummer: 0644626442.

Het bestuur van FAVON

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *