ٔ گزارش مجمع عمومی فارو منعقدهٔ ۲۶ جنوری ۲۰۲۵
گزارش مجمع عمومی فارو منعقدهٔ ۲۶ جنوری ۲۰۲۵
مجمع حضوری وهمچنان آنلاین از طریق (زوم)
گزارش مجمع عمومی فارو که در تاریخ ۲۶ جنوری ۲۰۲۵ برگزار شد، شامل موارد زیر بود
اجندای جلسه:
پخش سرود میهنی
افتتاح جلسه و توضیحات در مورد شکل کار جلسه توسط آقای دلیری
گزارش اجراآت هیأت مدیره و گزارش مالی طی دورهٔ میان دو مجمع عمومی توسط محترم دلیری
پلان کاری سال ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ هیأت مدیره توسط فقیری
برگزاری انتخابات هیأت مدیره . آقای داکتر ویس بعد از گزارشدهی از نتایج کار کمیتهٔ انتخابات، برگزاری انتخابات به کمک تخنیکی محترم دلیری
بخش نظرات و پیشنهادات اصلاحی اعضا. ناظم این بخش آقای لعلی خواهد بود
صرف غذا و چای و صحبت های دوستانه در بخش حضوری

گزارش مجمع عمومی ۲۶ جنوری ۲۰۲۵ فارو:
مدعوین: برای ۷۰ نفرکه ۳۸ تن آنهاعضو (دارندهٔ حق رأی) وبقیه همکار دایمی (ناظر) بودند و مشخصات شان درج وتس اپ گروپ انتخابات فارو است، بتاریخ ۳۰ دسمبر۲۰۲۴ دعوتنامه و اجندای جلسه و بتاریخ ۲۴ جنوری ۲۰۲۵ لینک اشتراک آنلاین در مجمع عمومی فرستاده شده بود.
در جلسهٔ حضوری هالند: مجموعاً ۱۳ نفر نمایندگان نهاد ها اشتراک کرده بودند،
حضاراز طریق زوم: بشکل آنلاین مجموعاً ۱۲ عضو سهم گرفته بودند شامل.
این سوال مطرح شد که آیا نصاب مجمع عمومی تکمیل است یا خیر؟ در جواب یکتن از مسؤلین فارو گفت که یک ثلث مدعوین همکاران فارو بودند که اگر اشتراک میکردند، موقعیت ناظررا میداشتند. طبق اساسنامهٔ فارو، برای تصاویب عادی، چون انتخاب هیأت مدیرهٔ جدید نصاب اکثریت مطلق (نیم اعضا+۱) باید باشد. این نصاب اکنون پوره است. حضار میتوانند تصامیم را به اکثریت (نیم اعضای حاضرجلسه+۱) اتخاذ کنند. بعد از پذیرش این نظر، مجمع عمومی به کار خود ادامه داد..

گزارش فعالیتها وگزارش مالی فارو طی سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴: این گزارش را محترم دلیری رئیس فارو ارائه نمود. محترم دلیری نخست تشکیلات و شیوهٔ کار هیأت اجرائیه وکمیسیون های ذیربط آن را شرح نموده در مورد فعالیت های دوسال اخیر فارو به مجمع عمومی گزارش دادند. متن کامل این گزارش در وبسایت فارو -www.afghanfederation.com قابل دسترسی است. محترم دلیری توضیح دادند که بیشترین وقت هیأت مدیره طی دو سال گذشته صرف بحث در مورد طرح ها و پیشنهادات دو عضو نسبتاً جوان هیأت مدیره برای اصلاحات در شیوهٔ کار فاروشد. با وصف آنکه بقیه اعضای هیأت مدیرهٔ فارو این پیشنهادات را صمیمانه و جدی دنبال کردند و یک جلسهٔ مشترک با بورد مشورتی فارو هم برگزار شد، اما متأسفانه منجر به نتایج مشخصی نشد که بتوانیم به شما گزارش دهیم. سپس محترم دلیری تذکر دادند که بعلت سالروز تولد فرزند شان، آقای انجنیرقریشی درجلسه اشتراک کرده نتوانست و گزارش مالی را به رئیس فارو سپرد تا در ختم گزارش فعالیتها به مجمع عمومی ارائه کند. این گزارش نیز به مجمع ارائه شد. درختم محترم دلیری از اشتراک کنندگان مجمع پرسیده شد که آیا سوالی در رابطه با گزارش فعالیتها و گزارش مالی دارند یا خیر، سوالی موجود نبود و گزارش تائید شد. .
مسودهٔ پلان و پالیسی فارو برای سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶: این مسوده را آقای فقیری ارائه نمود. محترم فقیری نخست شیوهٔ تهیهٔ این مسوده را تشریح نموده و اضافه نمود که این طرح شکل توحید شدهٔ پلان هائی است که مسؤلین کمیته ها به من سپرده اند و ساحات کاری، اولویتها و شیوهٔ کار فاروربرای ۲ سال آینده را ترسیم میکند. این پلان شامل فعالیتهای داخلی هیأت مدیره، فعالیت کمیته ها برای تحقق اهداف فارو وفعالیتهای سکرتریت فارو است. متن کامل پلان کاری در وبسایت فارو www.afghanfederation.com قابل دسترسی است. در اخیرآقای فقیری گفتند که این پلان در مرحلهٔ کنونی مسوده است و صرف بعد از تائید توسط مجمع عمومی برای هیأت مدیرهٔ آینده شکل پلان را بخود میگیرد. در رابطه با پلان پیشنهاداتی صورت گرفت که در ذیل بصورت فشرده جریان آن ارائه میشود: – نمایندهٔ یکی از نهاد ها گفتند پلان جامع و وسیع است. اما شاید صرف یک بخش آن در عمل پیاده شود. بهتر است فارو در مورد برنامه های خود تحقیق علمی از طریق نظرخواهی براه بیاندازد تا معلوم شود به کدام فعالیتها نیاز وجود دارد، سپس دیده شود کدام فعالیتها برای فارو با در نظر داشت امکانات اش عملی است، همین فعالیتها شامل پلان کاری و بقیه حذف گردد. سپس محترم انجنیرمسعود نیازی گفتند که باید تحقیق کنید که چرا فارو نتوانست جوانان را در کار های خود جلب کند
اشتراک کنندهٔ دیگر: فارو باید روی جذابیت خویش کار کند.
یک عضو مستقل پیشنهاد کرد که برای نظارت از کار هیأت مدیره یک کمیتهٔ نظارت ایجاد شود. خانم مینه رفیق هم از آن حمایت کردند.
نمایندهٔ یک نهاد عضو از آلمان:به کمیتهٔ نظارت ضرورتی نیست، هر عضو فارو باید کار هیأت مدیره را نظارت و در موارد لازم انتقاد کند.
نمایندهٔ یکی از نهاد های زنان از ناروی: ما باید شناخت درست از جامعهٔ که در آن زندگی میکنیم کسب کنیم. بعضاً آنچه فارو انجام میدهد مربوط به گذشته است. ما باید نیاز جوان وکلان خود را بفهمیم. با حزب ها برنامه های مشترک بسازیم و فرهنگ جدید ایجاد کنیم.
نمایندهٔ یک نهاد عضو از هالند: فارو مسؤلیت احیای بخش انجنیران فارو را بدوش من بگذارد. من جوانان وانجنیران را بسیج میکنم.
سپس بالای ضرورت جوان سازی هیأت رهبری فارو وزمینه سازی برای وسعت نقش جوانان و شیوه های رسیدن به این هدف بین نهاد های عضو بحث و تبادل نظرمفصل صورت گرفت.
بخش انتخابات هیأت مدیرهٔ فارو: این بخش با معرفی کمیتهٔ انتخابات وگزارش این کمیتهٔ که توسط آقای ویس ارائه شد، آغاز گردید. محترم ویس گفت با در نظر داشت تجربهٔ دوسال گذشته که در آن مشکل نصاب بعضاً مانع تصمیمگیری و پیشرفت کار هیأت مدیره میشد، به مجمع پیشنهاد میکنم که تعداد اعضای هیأت مدیره به ۵ نفر تقلیل یابد. اگر چه آقای آحمد شیرزاد عدد ۷ را پیشنهاد کرد اما مجمع با پیشنهاد محدود ساختن هیأت مدیره به ۵ عضو توافق نمود.
سپس آقای ویس گزارش داد که کمیتهٔ انتخابات طی اطلاعیه ای، نهاد ها و سایر اعضا را تشویق نموده بود تا در رأی گیری اشتراک وکاندید های خود را معرفی کنند. در ضمن طی ماه های قبل از برگزاری مجمع عمومی با ارسال پرشنامه و تماس های تیلفونی از اعضای قبلی هیأت مدیره و فعالین فارو ندر مورد علاقمندی شان به عضویت در هیأت مدیره نظرخواهی صورت گرفت که نتایج آن زیاد دلگرم کننده نبود. سه تن از اعضای هیأت مدیرهٔ دوسال گذشته، حاضر اند در هیأت مدیرهٔ جدید هم بمانند. یک تن اظهار نموده که اصولاً علاقمند به ادامهٔ کار است اما بنا به مشکلاتی که پالیسی فارو دارد، ترجیح میدهد خود را کاندید نکند. فرد دیگری بخاطر مشکلات صحی خود را کاندید نکردند ولی به پیشنهاد من حاضربه همکاری با فارو از طریق عضویت در بورد مشورتی میباشند. دونفر چند ماه قبل استعفا دادند. یک عضو نسبتاً جوان هیأت مدیرهٔ قبلی نسبت مشکلات وقت خود را مجدداً کاندید نکردند. جواب یک عضو سابقه دار به سوال ماندن در هیأت مدیره منفی بود. اما کمیتهٔ انتخابات ایشان را بخاطر سهم قابل ملاحظهٔ شان در امور فارو بازهم کاندید میکند. با یک شخصیت فرهنگی که به هنرنقاشی و خطاطی دسترسی کامل دارد، صحبت شد تا کاندید عضویت در هیأت مدیره برای بخش فرهنگی شود. ایشان حاضر به هر نوع همکاری با فارو میباشند اما از قبول مسؤولیت در هیأت مدیره معذرت خواستند. حالا کمیتهٔ انتخابات چهارکاندید دارد. در ضمن هریک از اشتراک کنندگان حق دارند خود را کاندید کنند.
یکی از اشتراک کنندگان: کاندید باید نزد خودبسنجد که چقدر از وقت خود را برای فارو اختصاص داده میتواند. تعهد رول ارزنده دارد. اشتراک جوانان ارزش زیاد دارد، باید سهم بگیرند.
اشتراک کنندهٔ دیگر: کاندید ها باید پشت کار هم داشته باشند.
نمایندهٔ یک نهاد از آلمان: به اعضا باید از علل کناره گیری برخی اعضای هیأت مدیره اطلاع داده شود. باید سبک کار تغیر کند.
نمایندهٔ یک نهاد از هالند: مشکل اساسی این است که برخی ازما حاضر به پذیرش تنوع نیستیم. چند بار تکرار شد که نهاد باید به ارزش ها پابند باشد. استعمال واژه ها نباید تعین کننده باشد. ما هر کدام ما انسان هستیم و تجارب مختلف داریم. نباید سلیقهٔ خود برای انتخاب کلمات را بر دیگران تحمیل کنیم.
نمایندهٔ یک نهاد دیگر از هالند: فارو همانطور که سخنران قبلی گفت یک تشکیلات متنوع است. در آن افراد با عقاید و گذشته های سیاسی مختلف وجود دارد. در داخل هیأت مدیره بالای همه امور فارو و مطابقت آن با ارزش های فارو بحث میشود. بنابرین در هیأت مدیره زمینهٔ استکاک پیدا میشود. نظر من اینست که برخی دوستان که در هیأت مدیره مسؤلیت نمیگیرند، در یکی از کمیته های کار کنند.
ناظم جلسه: موضوع جلسه انتخابات است. از موضوع دور نرویم و اگر کاندیدی وجود دارد صدای خود را بلند کند.
بانو رفیق خود را در پهلوی ۴ کاندید دیگر برای عضویت در هیات مدیره کاندید کردند.
ناظم جلسه چون تعداد کاندید ها ۵ نفر و مساوی به تعداد کرسی های عضویت در هیأت مدیره بود، رأی گیری همزمان به همه کاندید ها صورت گرفته میتواند. رأی گیری بصورت الکترونیک از طریق ارسال سوال به تیلفونهای همراه بود که جواب ها بدون ذکر نام رای دهنده به ناظم انتخابات ارسال میشد. نتیجهٔ رأی گیری تائید کاندید ها به اکثریت آرا بود. بدین ترتیب هیأت مدیرهٔ جدید با ترکیب ذیل انتخاب گردید: خانم رویا قادر، خانم مینه رفیق، آقای علی دلیری، آقای غلام محمد یاری و آقای فقیری .
بخش نکات نظرو پیشنهادات اشتراک کنندگان در مورد فعالیتهای فارو: ناظم این بخش آقای انجنیر لعلی از کشور انگلستان بود. بحث ها در این قسمت روی دو نکته صورت گرفت: فارو باید هویت خود را روشن کند که یک سازمان اجتماعی-فرهنگی است نه سازمان سیاسی. در ضمن ساحهٔ کار خود را روشن سازد که افغانستان است یا اروپا؟ برخی اشتراک کنندگان به این نظر بودند که اگر ما برای حل مشکلات هموطنان ما در اروپا کاری کرده نتوانیم، برای حل مشکلات افغانستان هم کاری نمی توانیم. عدهٔ دیگری پیشنهاد نمودند که با توجه به شرایط کنونی باید کار برای افغانستان ٔ جهت اساسی کار فارو را تشکیل دهد.
در اخیر به پیشنهاد داکتر دقیق اعضای هیات مدیرهٔ جدید در رابطه با اینکه در دورهٔ کاری شان تمرکز شان بالای چه خواهد بود، به مجمع عمومی معلومات مختصر دادند. آقای دلیری با تشکر ازنظرات و پیشنهادات محترم داکتردقیق بالای ضرورت بروز سازی شیوهٔ کار و پافشاری روزی ارزش های فارو که قبلاً هم روی آن کار نموده، تأکید کرد. آقای یاری بررعایت اصل همدیگر پذیری در داخل فارو تأکید کرد. خانم مینه رفیق بعد از معرفی مجدد خود تذکر داد که بر کار به کاردر بخش حقوق بشر و حقوق زنان در افغانستان تمرکز میکنند. خانم رویا قادر در همان لحظه حاضر نبود. آقای فقیری وعده داد تا در دورهٔ جدید هم طبق اساسنامهٔ فارو فعالیت کند.
در خاتمه، محترم دلیری با ابرازامتنان از اعضای هیأت مدیرهٔ قبلی که دوسال تمام از وقت خویش بدون کدام امتیازمادی بالای فارو سرمایه گذاری کردند، امتنان از اشتراک کنندگان، سپاسگزاری خاص از محترم نصیررحیم (نهادپامیر)که صالون مرکز فرهنگی اش را بطور رایگان دراختیار فارو قرار داده بود و محترم قطب الله عظیم احمدی (نهاد شورای هماهنگی)که زحمت وآوردن غذای افغانی برای اشتراک کنندگان حضوری مجمع عمومی فارو را بعهده گرفته بود، و آرزوی مؤفقیت برای هیأت مدیرهٔ جدید، ختم مجمع عمومی را رسماً اعلان نمود
ختم گزارش/ هالند، ۲۶/۰۱/ ۲۰۲۵